Tarieven vergelijken

Tarieven van aanbieders en energievergelijken

Wie wil besparen, kan nog eens goed kijken naar de energierekening. Want heb je wel de voordeligste energieleverancier en weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je gas en stroom. Veel consumenten, ruim 90%, betaalt namelijk te veel voor gas en stroom. Met een energievergelijk kun je meerdere energieleveranciers met elkaar vergelijken  en zie je precies welke energieleverancier geschikt is voor jouw huidige situatie.

volg de stappen

Het enige wat je hoeft te doen is een paar simpele stappen te volgen. Aller eerst vul je je postcode in. Aan de had hiervan krijg je in het energievergelijk de juiste regiokosten en andere belastingen te zien. Ook kan de energieleverancier aan de hand van deze gegevens een gemiddeld jaarverbruik opvragen bij energieleverancier.

kies een contract

Zodra je je gegevens hebt ingevuld kun een keuze maken voor het contract. Kies je voor een variabel contract of toch voor een vast contract. En wat is de looptijd van het contract? Aan de hand van deze gegevens krijg je het contract te zien wat bij jou past. Het energievergelijken houd gelijk rekening met je jaarverbruik waardoor je altijd direct de prijzen te zien krijgt.

Wat voor een soort meter

Ook niet geheel onbelangrijk om te weten is wat voor een meter je hebt in de woning.  Dit heeft te maken met het tarief dat je moet gaan betalen.

Soort stroom

Last but not least, natuurlijk het soort stroom dat je wilt gaan gebruiken. Kies je voor het ouderwetse grijze stroom, of toch voor de groene stroom die tegenwoordig zo vaak in het nieuws is?

Laat het energievergelijk je nieuwe kosten berekenen

Als je alles hebt ingevuld, kan het energievergelijk voor je aan de slag om alles te gaan berekenen. Je kunt ook direct een overstap maken wanneer je kunt besparen op je energiekosten. Dit doe je door een aanvraag te versturen. Het enige wat je hoeft te doen is te wachten en na veertiendagen wettelijke bedenktijd profiteer je al van de voordelige energietarieven. Zo gemakkelijk is besparen op je energietarieven door middel van het gebruiken van een energievergelijk.